Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: édesítőszer, emulgeálószer, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, tömegnövelő szer

Nem kívánatos hatások: Nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású.

E-szám rövid leírása: Főleg maltitot tartalmazó cukoralkohol elegy, melyet a maltóz és maltóz/glükóz szirup hidrogénezésével gyártanak.Szacharóz és glükóz szirupok helyettesítésére használják cukormentes termékekben, mint a csokoládé, rágógumi.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: cukormentes édességek és rágógumik

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 965 Maltitok jelentése magyarul

Vidanet banner