Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: csomósodást gátló anyag, savanyúságot szabályozó anyag, stabilizátor, sűrítőanyag, térfogatnövelő szer

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: A nátrium-karbonát, nátrium-hidrogén-karbonát és a nátrium-monohidrogén-dikarbonát a szénsav nátrium-sói, melyeket az ipar szintetikusan állít elő. Vízben jól oldódnak, sav vagy hő hatására bomlanak miközben, szén-dioxid gáz képződik.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: gofrik, kalácsok, pékáruk, torták

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 500 Nátrium-karbonátok jelentése magyarul

Vidanet banner